The Three Musketeers - Team4Talent
343454
page,page-id-343454,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

The Three Musketeers

Screen Shot 2016-02-17 at 11.48.55
Mark Oude Bennink
Olifant

Mark Oude Bennink(1987) begon op zijn achtste met zwemmen en ontwikkelde zich tot allround zwemmer die zich kon meten met de nationale subtop, met name op de schoolslag. Daarna kwam de sport op een lager pitje te staan en werd er meer tijd gestoken in zijn studie Planologie. Daarnaast zwom hij nog wel bij studentenzwemvereniging G.S.Z.V. De Golfbreker.Toch begon het weer te kriebelen en in 2008 werd hij lid van G.S.T.V. Tritanium, waar hij meer en serieuzer begon te trainen. ‘‘Triathlon leek me altijd al een fantastische sport. De afwisseling van drie sporten trok me erg aan en bovendien miste ik de competitie.’ Het eerste seizoen was er een van ervaring opdoen. Enkele podiumplaatsen bij regionale wedstrijden lieten zien dat hij aanleg had en motiveerden hem om meer en professioneler te gaan trainen. Hij behaalde zijn eerste nationale titel tijdens het NK Duathlon in Tilburg. Mark heeft zijn studie Planologie in het najaar van 2011 afgerond en heeft zich volledig op de sport gericht. Vanaf 2013 combineert hij dit met een fulltime baan. Dat gaat hem goed af: in 2015 werd hij nationaal kampioen op de lange afstand duathlon en werd 2e achter Bas Diederen bij de IRONMAN Maastricht. Dat smaakte naar meer en dit jaar gaat Mark er werk van maken om zich te kwalificeren voor Hawaii.

Youri Severin
Buffel

Youri Severin, geboren in 1983 en opgegroeid in Almere. Tijdens een sportdag op school ontdekte hij het zwemmen, fietsen en lopen en zo begon hij op 9-jarige leeftijd aan triathlon. Hij trainde met zijn vader en bij een atletiekvereniging. Werkend richting de toekomst vielen in 2008 de puzzelstukjes op zijn plek en werd hij 16e in Lorient op een Worldcup. Dit was zijn internationale doorbraak. Helaas maar van korte duur.  Door blessureleed is Youri meerdere malen geopereerd. Maar hij weigert op te geven. Hij ziet de kans bij Team4Talent als een unieke mogelijkheid om weer op nationaal niveau bij de beste te horen en het team te kunnen versterken. In 2014 werd Youri Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand. Youri kan zijn werk als verpleegkundige goed met zijn sport combineren. In 2016 richt Youri zich voor het eerst op de lange afstanden. Belangrijkste doel dit jaar is de Challenge  (hele triatlon) in zijn geboorte- en woonplaats Almere.

Screen Shot 2016-02-17 at 11.49.57
Screen Shot 2016-02-17 at 11.49.41
Evert Scheltinga
Luipaard

Evert Scheltinga (1987, Huissen) liep van kleins af aan bij loopgroep Huissen en deed af en toe mee aan een hardloopwedstrijdje. Toen in Huissen duursport vereniging GO! werd opgericht kwam Evert in aanraking met het fietsen en later ook met zwemmen. Ondertussen was hij ook nog eens begonnen met voetballen. Triatleet en trainer Menno Oudeman stimuleerde hem om een keer een triathlon te proberen, en zo combineerde hij het voetballen en hardlopen met af en toe een triathlonwedstrijd. ’Met de enthousiaste en gemotiveerde mensen die deel uitmaken van Team4Talent kunnen we elkaar naar een hoger niveau brengen. Samen ben je sterker en samen kom je verder dan alleen!’ Het doel van Evert voor 2016 is om zich te mengen in het geweld om op het podium te staan van 70.3 IRONMAN wedstrijden waaraan hij gaat deelnemen. Om dat te realiseren heeft hij in de winter veel geinvesteerd in het lopen.

special wouter
Screen Shot 2016-02-17 at 15.28.31
Wouter Duinisveld
Atleet met donorhart

Wouter Duinisveld werd in 1977 geboren in Voorburg en werkt tegenwoordig als projectleider en kwaliteit- en innovatiemanager bij de Veiligheidsregio Haaglanden. Wouter is altijd sportief geweest: al van jongs af aan speelde hij rugby bij de Haagsche Rugby Club en bij jeugdselectie teams.  Toen hij 20 was, werd hij door een schouderblessure gedwongen te stoppen met rugby. Hij is begonnen met hardlopen en ontdekte in 2006 de triathlonsport. Zijn gezondheid gooide echter roet in het eten. Hij kreeg een virus dat zijn hart verwoestte en kwam op de wachtlijst terecht voor een donorhart. Zijn eigen hart werkte helemaal niet meer en de tijd tot de transplantatie overleefde hij dankzij een kunsthart. In de herfst van 2007 ontving Wouter zijn donorhart. De eerste twee jaar na de transplantatie waren gericht op revalidatie, herstel en intensieve medische controle. Na deze twee jaar begon hij weer te dromen van triathlon en in 2010 finishte hij weer voor het eerst een achtste triathlon. Zijn persoonlijke doel om een hele triathlon te volbrengen kwam in 2014 uit: Wouter finishte de IRONMAN van Frankfurt. In 2015 herhaalde hij dit in Maastricht en finishste hij voor eigen publiek. Wouter wil zijn passie voor sport combineren met zijn missie voor meer orgaandonoren. Hij wil laten zien dat een orgaandonor nieuw leven kan geven, een leven waarin dromen waargemaakt kunnen worden. Hij wil een inspiratie zijn voor iedereen die op een donororgaan wacht of met een donororgaan leeft.  In 2014 verscheen zijn biografie: Hartslag van een ander. En in 2016 ontving Wouter de eerste Haagse sportprijs voor gehandicapten. Deze jaarlijkse sportprijs ging vanaf dat moment verder als de ‘Wouter Duinisveld-Award’. Wouter vindt Team4Talent een unieke kans.  ‘Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van een team met alleen maar ambitieuze en talentvolle mensen met ieder hun eigen achtergrond. Door het vormen van een team kan ieder lid zijn of haar eigen talent, wat dan dan ook is, verder ontwikkelen om zo zijn of haar eigen dromen en doelstellingen te verwezenlijken (1+1=3). Daar geloof ik heilig in!’