3 min read

Team

There is no i in Team

Team4Talent bestaat uit atleten met internationale potentie. Atleten die naast teamgenoten, ook vrienden zijn. Atleten die dezelfde passie en doelen hebben. Door de goede begeleiding op elk gebied worden de juiste omstandigheden gecreƫerd, zodat zij optimaal kunnen presteren. Team4Talent draait om leren, om persoonlijke ontwikkeling. Om elkaar sterker maken en tot grote hoogtes stuwen. Een team waarin, zowel door de atleten als door de begeleiding, hard gewerkt wordt om dromen waar te maken!

Doelen

In de drie jaar dat Team4Talent nu actief is, heeft de ploeg zich ontwikkeld en zijn de doelen gewijzigd. Op dit moment richten wij ons op IRONMAN races. Oftwel: triatlons over de lange afstand. De huidige atleten binnen het team hebben op die afstand meer potentie en het is voor ons een uitdaging om ons op deze afstand te meten met de wereldtop.

[no_parallax_layers full_screen=”no” height=”300″ images=”348630″]

Teambaas Andre Kwakernaat luisterde op een lokale ondernemersavond naar het verhaal van Evert Scheltinga. Evert droomde over de Olympische Spelen. ‘Wat is daar voor nodig?’ vroeg Andre hem. ‘Een goede fiets’ was het eerste antwoord van Evert. ‘Daarmee haal je de Olympische Spelen niet’, gaf Andre hem terug. ‘Als je de top wil halen is daar veel meer voor nodig: vooral een goed team is van groot belang’. En zo is Team4Talent begonnen.

[/no_parallax_layers]

Geschiedenis

In de eerste jaren richtte Team4Talent zich op zowel de korte als de lange afstanden. Het ontstaan van de Eredivisie triathlon in Nederland vormde al snel een graadmeter. Team4Talent werd 3 jaar achter elkaar ongeslagen kampioen in deze korte afstandscompetitie. Maar om te ontwikkelen is focus nodig. We besloten om ons volledig op de lange afstandstriatlons te richten en met name het commerciele IRONMAN circuit. Hierdoor kunnen wij ons meer specialiseren en ook resulteerde dit in meer publiciteit voor ons en daarmee onze partners.