1 min read

Nieuwe talenten!

Joost Somsen en Daan Schouten

“Back to our roots” hadden we beloofd. Voor ons betekent dat voornamelijk het opleiden en ondersteunen van talenten door o.a. ervaren atleten. We focussen ons niet op de allerjongste beginnende triatleten, maar jongens en meiden die al van zich hebben laten horen en de stap willen maken van de korte afstand naar het langere werk. En in dat programma verwelkomen we 2 nieuwe talenten:

Joost Somsen (20) staat ook wel bekend als de snelste fietser in de Eredivisie. In het afgelopen seizoen realiseerde hij de snelste fietstijden in Weert, Veenendaal en Oudekerk a/d Amstel. En dat is bijzonder knap, zeker omdat er gestayerd mag worden in de Eredivisie en iedereen dus met elkaar kan samenwerken. In 2018 werd Joost 3e op het NK sprint voor junioren. Juist met een sterk fietsonderdeel, lijkt de langere afstand beter bij Joost te passen. En daar ligt ook zijn ambitie. Joost studeert bewegingswetenschappen in Groningen en is een (triatlon)materiaalfreak.

Daan Schouten (24) is vanuit het wielrennen de duathlonsport ingerold. Het zwemmen is daar pas dit jaar bijgekomen. In 2019 deed hij zijn eerste triatlon. Deze triatlon in Duitsland won hij gelijk en daarna ging hij op herhaling tijdens de Rutbeektriatlon op de 1/3e afstand. De droom van deze sportinstructeur en  Nederlands Kampioen crossduathlon van 2018 is om de Ironman van Hawaii te winnen.

Waar we ook erg blij mee zijn om te kunnen melden, is dat Mark Oude Bennink terugkeert in het profcircuit van de triatlons. De Oldenzaler heeft meer ritme gevonden in zijn leven en gaat, uiteraard onder de vlag van Team4Talent, zich weer melden bij wedstrijden op het hoogste niveau.