Pleuni Hooijman is onze nieuwe aanwinst

Pleuni Hooijman is onze nieuwe aanwinst

De oorspronkelijk Brabantse atlete heeft haar zinnen gezet op een mooie triatloncarriere. Als het 1 ding is dat wij hebben geleerd de afgelopen jaren is het dat focus erg belangrijk is. Als je wil presteren in de triatlon moet je keuzes durven maken. En dat doet Pleuni. ‘De komende jaren zet ik triathlon op de eerste plaats’, vertelt de 30-jarige atlete.

Het maken van deze keuze betekent voor Pleuni ook een andere trainingsaanpak. Tot nu toe was Pleuni grotendeels autodidact, met name op het technische vlak. Maar ze realiseerde zich dat dit waarschijnlijk niet voldoende is als ze wil blijven groeien in de sport. ‘Daarom heb ik gekozen voor trainingsbegeleiding door Chris Brands. En deze samenwerking met Team4Talent helpt mij ook enorm om door te groeien’, zegt een enthousiaste Pleuni.

Deze aanwinst betekent dat er, sinds lange tijd, weer een vrouwelijke atleet bij Team4Talent is aangesloten.

‘Met Pleuni halen we nieuw elan in ons team. Dit kan ons helpen te groeien. We zoeken altijd naar nieuwe wegen om te innoveren. Bijvoorbeeld op technisch of tactisch vlak. Maar ook als het gaat om het teamproces. Daarnaast waarderen onze sponsoren het ook als we ons mengen in het damescircuit’, voegt teammanager AndrĂ© Kwakernaat toe.

In 2011 klom Pleuni voor het eerst op een racefiets, begon ze met zwemmen en kwam ze in aanraking met de triatlonsport. Vanaf dat moment is ze razend enthousiast over de sport. Vanaf 2013 doet ze mee in de Eredivisie, in 2014 won ze haar agegroup van de IRONMAN Barcelona waardoor ze in 2015 al op Hawaii stond. Vanaf 2017 strijdt Pleuni mee met een PRO licentie in het IRONMAN circuit. Na 2 jaar in Engeland te hebben gewoond en gewerkt als wetenschapper bij een start-up voor genetische testen bij consumenten, traint ze sinds kort met Amsterdam als uitvalbasis.

De sportieve plannen van Pleuni en de rest van de atleten voor 2018 worden in deze periode besproken.