Podiumplaatsen IRONMAN Maastricht - Team4Talent
348540
single,single-post,postid-348540,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
FB_IMG_1470149946171

Het zou een hels karwei worden om de 1e en 2e plaats van vorig jaar te evenaren. Maar we gingen het zeker proberen. Uiteindelijk was het de Braziliaan Amorelli die ons te sterk af was. Mark Oude Bennink evenaarde zijn tweede plaats van vorig jaar. Bas Diederen completeerde het podium.

Zowel Bas als Mark begonnen de wedstrijd sterk. Na de zwemtocht in de Maas zaten zij in de kopgroep van 4 man tijdens het fietsen. Totdat Mark in het tweede deel van het fietsparcours een lekke band kreeg, verliep de race voorspoedig voor de Team4Talent atleten. Samen met Amorelli begon Bas Diederen met een voorsprong van 6 minuten op Mark Oude Bennink aan de afsluitende marathon. In het eerste deel van de marathon liep Mark ijzersterk. Hij haalde Bas in en kwam tot op 2,5 minuten van de leider. Maar daar bleef het bij en daarmee was het podium gevormd.

Mark Oude Bennink was terecht zeer blij met het evenaren van zijn 2e plaats. Bas Diederen kwam om te winnen en deze 3e plaats was daarom teleurstellend voor hem. Maar als je vrouw op de dag voor de wedstrijd met spoed wordt opgenomen in het ziekenhuis ben je wat ons betreft een eindbaas als je dan een IRONMAN weet te finishen. Je hebt 8 uur de tijd om uit de wedstrijd te stappen. Niemand die het je kwalijk neemt als je zou stoppen. Als je dan toch de wedstrijd kan finishen moet je ijzersterk zijn. Inmiddels gaat het beter met de vrouw van Bas.

Samen met 2 andere triatleten die ook een harttransplantatie hebben ondergaan, finishte Wouter Duinisveld de IRONMAN Maastricht. Het IRONHEART team (Elmar Sprink, Casper Becker Palmvig en Wouter Duinisveld) vormde een bijzonder trioteam.

 

Foto: Stephen Pond / IRONMAN