IRONMAN 70.3 Luxembourg - Team4Talent
348484
single,single-post,postid-348484,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
Evert Lux

Wat een prachtige dag voor Team4Talent. In een sterk deelnemersveld werd Bas Diederen 2e en Evert Scheltinga 3e na 6 km hardlopen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen.

De IRONMAN 70.3 van Luxemburg stond gepland als een triatlon. Maar door de hoge waterstand werd het zwemmen omgezet naar een extra looponderdeel van 6 km.
Youri Severin nam resoluut de leiding en begon als eerste aan de 90 km fietsen. De rest van onze atleten kwam in de eerste fietsgroep van zo’n 15 personen terecht. Toen de atleten de eerste heuvels van het fietsparcours naderde, ging de Duitse uberbiker Boris Stein in de aanval. Evert Scheltinga ging mee. Het tempo van Stein was hem te machtig, maar hij kon wel met een kleine minuut voorsprong op de grote groep aan het lopen beginnen.

Bas Diederen liep vanuit die groep, met de snelste looptijd van de dag, naar de 2e plaats. Evert liep ook sterk en kwam als 3e over de finish. Een mooi podium!

Mark Oude Bennink werd 8e en Youri Severin finishte als 12e bij de PRO’s.